Skip to main content

FIA utbildning är anpassad utifrån dina förutsättningar

Nu kan du anmäla dig till vår nästa utbildningsomgång 8-10 maj!

Utbilda dig för en rörlig värld

Utbildningen syftar till att ge dig praktisk träning och konkreta verktyg för att hantera de utmaningar du ställs inför i ditt arbetsliv. Att delta i möten framför kamera och i distans-möten. Att medverka på film, men också att själv kunna producera korta filmer med mobilen. Varje utbildningsdel har sitt specifika tema. Du bokar de moduler du vill gå. Varje modul omfattar 3 1⁄2 timme. Vi rekommenderar deltagande på plats, men i vissa av modulerna kan du även medverka på distans (kontakta oss för mer info). Efter varje modul får du mallar, checklistor och inspiration för att kunna omsätta det du lärt dig i din verksamhet.

I utbildningen möter du Marcus och Andreas som tillsammans har mer än 40 års erfarenhet av arbetet framför och bakom kameran. Marcus med över 1 000 scenframträdanden, från nyhetsuppläsare till Romeo och Julia. Marcus har även arbetat som regissör, talartränat och skrivit manus åt ett stort antal klienter när de ska stå framför kamera.

Andreas har en bred erfarenhet av att producera rörligt innehåll. Han har arbetat som redigerare, fotograf, producent och har bl a arbetat på DabrowskiTV, World Television, FridayTV och TV4-Nyheterna.

Detta kryddat med gästspel från experter garanterar dig en heltäckande kunskap för allt som kan kopplas till
rörligt innehåll och produktion av film.

För frågor, mer information eller bokning av utbildning kontakta oss

Våra utbildningsmoduler

Du kan välja att gå en utbildningsdel inom ett specifikt område eller addera på flera moduler i den ordning du vill. Ju fler moduler du bokar vid ett och samma tillfälle, desto billigare blir det.

Varje modul omfattar 3,5 timmar där vi rekommenderar att du deltar fysiskt i vissa moduler (Strandvägen 7 A, Stockholm), men du kan också medverka på distans.
Du väljer!

Innehåll


Om du vill stärka din förmåga att få fram bra manus till distansmöten och film är det här modulen för dig. Här får du mallar, struktur, tips och råd för att skapa innehåll med genomslagskraft.

Filma


Ibland tjänar du på att lägga ut filmproduktionen på ett produktionsbolag som kan hantverket, men det finns tillfällen då du själv kan filma snabbt och resurssnålt med din mobil. Här går vi igenom arbetet bakom kameran och blandar teori och praktik.

Agera


Det är mycket att tänka på för den som ska agera framför en kamera, oavsett om det gäller distansmötet eller filmkameran. Om du vill bli tryggare eller få ett kvitto på hur bra du är ska du gå den här modulen. Här kommer du också få tips på hur du kan coacha andra framför kameran.

Redigera


Här går vi praktiskt igenom grunderna i hur du kan redigera din film i din mobil. Klippning och justering av bild, ljud, grafik, musik samt textning. Målet är att ha en färdig film att dela med dina kollegor eller världen efter att du gått denna modul.

Lagar & spridning av film


Får man filma var som helst och måste man be medverkande om samtycke? Och hur är det där med att använda musik, bilder eller annans material i din film, vad gäller? Förutom att du får svar på det kommer den här modulen även gå igenom hur du får spridning och hur du mäter effekten på din film.

Strategi


Ska vi verkligen filma det här och går det inte att få lite bättre kvalité på distansmötet? I den här modulen fokuserar vi på hur vi kan använda resurser på rätt sätt och jobba smartare. Du kan integrera ditt rörliga material med annan kommunikation. Målet är att du ska lämna modulen med en egen strategi för ditt filmarbete och öka din beställarkompetens.